Leg de mooie momenten van je kinderen vast op een foto

Deel deze bijdrage:

Wie kinderen heeft weet, dat de tijd snel gaat. Mooie en leuke momenten in het kinderleven volgen elkaar in rap tempo op. Allemaal momenten, die je op een foto zou willen vasthouden, willen koesteren en vooral willen bewaren. Wie wel eens met een fotocamera of een mobiel telefoontoestel in de aanslag heeft staan wachten op het meest leuke en ontwapenende moment, weet hoe moeilijk dit vaak is. Het is nu eenmaal zo, dat kinderen snel zijn afgeleid.

 

Lekker buiten spelen

Als het mooi weer is, bijvoorbeeld op een heerlijke zonnige zomerdag, spelen kinderen graag lekker buiten, liefst de hele dag. Als ze zich redelijk onbespied weten, kunnen ze helemaal in hun spel opgaan, genietend van de aangename temperatuur maar ook van elkaar. Geef kinderen zon, water en zand, dan hebben ze alle ingrediënten voor een goed geslaagde dag voorhanden. Dat levert een aaneenschakeling van prachtige momenten op, die je zou willen vastleggen.

 

Foto’s maken

De allermooiste foto’s maak je als de kinderen spelen en helemaal in hun spel opgaan. Het spel onderbreken om even voor de foto te poseren levert onnatuurlijke plaatjes op, maar het verstoort ook het spel. Dat onderbreken is dan ook niet aan te raden, het is voor niemand leuk. Laat ze dus lekker spelen, je maakt de mooiste foto’s van kinderen als ze het niet in de gaten hebben. Om heel eerlijk te zijn, dat geldt niet alleen voor kinderen! Je kunt de kinderen stilletjes voorbereiden. Zorg dat je zelf buiten bent, en ergens net buiten de kring van spelende kinderen ergens mee bezig bent. Zo wennen de kinderen eraan, dat je in de buurt bent. Omdat je je niet met hun spel bemoeit en er ogenschijnlijk geen aandacht voor heeft, raken de kinderen zo aan je aanwezigheid gewend, dat ze je niet meer opmerken. Dat biedt mogelijkheden voor een snel, onopvallend en meestal heel leuk plaatje.

 

Oude techniek

Toen de fotorolletjes nog werden gebruikt, werd je snel beperkt door het maximale aantal foto’s dat met een rolletje gemaakt kon worden, meestal 24 of 36. De kosten die aan het ontwikkelen van zo’n rolletje verbonden waren, maakte dat je tijdens het kinderspel je beperkte tot één, hooguit twee foto’s. Bovendien wist je pas na het ontwikkelen en afdrukken of de foto’s een succes waren.

 

Moderne techniek staat voor niets

Gelukkig worden foto’s niet of nauwelijks meer gemaakt met behulp van fotorolletjes. We maken tegenwoordig gebruik van digitale fotocamera’s of met mobiele telefoons, die voorzien zijn van een prima en hoogwaardige camera. De opslagcapaciteit is in de meeste gevallen zo uitgebreid, dat het maken van een reeks foto’s geen enkel probleem is. Kijk je even later terug welk resultaat je hebt behaald, dan kun je de mislukte exemplaren eenvoudigweg verwijderen. De best gelukte foto’s houd je over.

 

Echte kinderfoto’s

Denk bij het maken van kinderfoto’s ook eens aan de kinderen zelf. Kinderen hebben vaak een heel eigen kijk op de werkelijkheid. Ze zien een ander standpunt, bezien de wereld vanaf een andere hoogte, ervaren andere gebeurtenissen en details. Het ligt voor de hand, dat foto’s, die door kinderen zijn gemaakt is heel nieuws toe kunnen voegen. Geef je kind daarom rustig ook eens een camera in de hand. De resulterende foto’s zullen verrassend ánders en heel leuk zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.