Knutsel een vis – voor jezelf, voor een cadeau

Deel deze bijdrage:

Er is genoeg duur speelgoed in de winkel te koop. Maar zelf iets maken waarmee je kunt spelen is toch veel leuker? Knutsel een vis, eenvoudig en toch leuk.

De meeste speelgoedwinkels puilen uit met duur en op elektriciteit werkend speelgoed. Maar waarom zou je speelgoed ook niet zelf kunnen maken? Voor jezelf, of om weg te geven. Een activiteit die vooral kinderen leuk vinden om te doen: Knutsel je eigen cadeau !

Voor deze keer staat er een leuke vis op het programma. Hoe je het aanpakt zie je hier:

1. Leg om te beginnen een krant of een plakmatje onder je werk, zodat je de tafel of het tafelkleed niet beschadigt.

2. Je rolt van papier een kokertje. Dit wordt het vissenlijfje. Heb je toevallig een lege tandpastatube, dan kun je die gebruiken om het papier omheen te rollen.

3. Pak een strook papier, dat kan van een andere kleur zijn, en teken de kop. Het is geen probleem als deze breder is dan het vissenlijfje.

4. Plak het vissenhoofd vast. Het gemakkelijkst is het om plak te smeren aan de binnenkant van het vissenhoofd en dit over het lijf te schuiven. Druk het goed vast.

5. Vouw een stukje papier dubbel en knip met een schaar de open kant half-rond. Door het dubbelvouwen heb je twee precies dezelfde vormen gekregen.   Vouw het nu open en knip de helften los. Dit worden de vinnen. Knip in de ronde vorm een aantal keer in voor het ‘rafelige effect’.

6. Plak de vinnen aan weerskanten tegen je vis aan.

7. Met lange stroken papier kun je een mooie, opvallende staart maken.

8. Je kunt ook meerdere kleuren gebruiken voor de staart. Teken op de vissenkop oogjes, of gebruik daar stukjes papier voor.

Klaar! Met wat stukjes groen papier kun je nog waterplantjes maken.

Extra Tip 1.

De vorm van je vis is klaar. Je kunt het allemaal nog mooier maken door stukjes papier te knippen en die als schubben op je vis te plakken. Dat is veel werk, maar wel mooi. Je kunt ook met waterverf je vis opschilderen. Vergeet niet om je kwast bij elke nieuwe kleur goed uit te spoelen. Het is handig om een bekertje water klaar te zetten. Daar kun je bijvoorbeeld een leeg yoghurtbekertje voor gebruiken.

Extra Tip 2.

De vinnen worden nog mooier als je heel dun papier of plastic gebruikt. Je gebruikt dan lucifers om er stevigheid aan te geven.

Klaar? Je kunt je vis weggeven aan een kind om mee te spelen – maar je kunt het ook heel goed gebruiken voor moederdag of vaderdag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.