Geheime berichten in Facebook?

Deel deze bijdrage:

facebook-berichtenboxSociale media zoals Facebook zijn erg populair geworden. Ze bieden ons een handig platform om met elkaar allerlei dingen te delen, bijvoorbeeld foto’s of berichten Je kunt ook persoonlijke berichten sturen, die netjes in de Facebook-inbox terecht komen. Maar wist je dat er nóg twee berichtenboxen zijn? Veel mensen hebben er geen idee van, en missen misschien heel wat berichtjes.

Facebook

Een van de meest populaire sociale media van dit moment is wel Facebook. Op dit platform deel je met je vrienden van alles wat je maar delen wilt. Berichten, foto’s, video’s, tips, wat je maar wilt. Je kunt zelf instellen met wie je dat allemaal delen wilt. Dat kan met de hele wereld zijn, of met een wat selectere groep. De meeste mensen delen alleen met hun vrienden. Vrienden op Facebook zijn de mensen die je als zodanig hebt geaccepteerd. Het is dus een wat breder begrip dan de vrienden die je op je verjaardagsfeestje uitnodigt. Vrienden op Facebook kunnen dezelfde vrienden zijn, maar ook familieleden, collega’s, kennissen, buren, de keuze is aan jouzelf wie je als Facebook-vriend accepteert.

Persoonlijke berichtjes

Niet al je berichten wil je altijd met iedereen delen. Soms wil je maar een berichtje naar één persoon sturen. Dat kan ook, via de chatfunctie. Is degene aan wie je iets stuurt online, dan kan hij meteen het berichtje lezen. Zo niet, dan krijg hij een melding zodra hij Facebook opstart. De berichtjes zijn dan allemaal terug te lezen in het postvak in. Handig.

Nog meer Facebook-berichten

Veel mensen hebben het niet in de gaten, maar er zijn nog twee berichtenboxen:

  • Overig
  • Spam

Als Facebook-vrienden je een bericht sturen, komt het in de Facebook Inbox. Als echter iemand je een bericht stuurt, die niet bij jouw vrienden hoort, dan komt het niet in je Facebook Inbox terecht, maar in je tweede inbox, die een beetje verborgen lijkt, de box ‘overig‘.

Waar zit die box ‘overig’ dan?

Open Facebook. Klik op ‘berichten’. Je persoonlijke Facebook Inbox wordt geopend. Links bovenin het scherm zie je het woord ‘postvak‘ dik gedrukt. Naast dat woord postvak zie je in het lichtgrijs het woord Overig. Dat is je verborgen inbox. Hierin komen de berichten, die mensen naar je hebben gestuurd, die niet bij je vrienden horen. Toch kunnen daar wel interessante berichtjes tussen zitten. Als je je Facebook-pagina ook zakelijk gebruikt, is het zeker de moeite waard daar regelmatig tussen te kijken. Het zijn per slot van rekening niet altijd vrienden die je zakelijk benaderen.

Van overig naar in

Facebook gaat ervan uit, dat berichten van onbekenden niet interessant voor je zijn. Dat kan natuurlijk wel eens heel anders zijn. Regelmatig checken wat er in overig zit, is dus verstandig. Zodra je reageert op zo’n bericht, of wanneer je de afzender toevoegt aan je vrienden, zal het bericht verschuiven van de map ‘overig’ naar je gewone inbox.

Spam

Dan blijft er nog één box over, de box spam. Het is duidelijk wat daar allemaal in terecht kan komen. De spambox kun je ook terugvinden:
Naast ‘overig’ zie je ‘meer’, ook al in het lichtgrijs. Als je daarop klikt, zie je de drie mailboxen onder elkaar staan:

  • Inbox
  • Overig
  • Spam

Als je op spam klikt, kun je precies zien wat daar allemaal in zit, voor zover je in spam geïnteresseerd bent, natuurlijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.