Een gezellig lichtje

Deel deze bijdrage:

Sfeervol wonen is voor ons erg belangrijk. We maken het gewoon graag gezellig in huis. We vullen ons interieur daarom graag aan met bijzondere extra’s, die net dat extra accentje geven. Hoog op ons wensenlijstje staat, onverminderd populair, het lichtje. Kleine lichtjes, net voldoende om het beetje duister te verdrijven, geven ons een gevoel van gezelligheid, veiligheid en geborgenheid.

In het licht

Het vlammetje van een kaars of waxinelichtje oefent een bijzondere aantrekkingskracht op ons uit. Misschien is het een verre herinnering aan kampvuren, vol verhalen, eten, muziek en gezelligheid. Feit is, dat het kaarslicht in onze woonkamer het mooist tot zijn recht komt met een mooi muziekje op de achtergrond, een hapje en een drankje, en gezellig samenzijn met een goed gesprek en mooie verhalen. Wat dat betreft lijkt er niet zoveel veranderd te zijn.

Mooie houders

In je inrichting wil je het lichtje natuurlijk zo goed en zo mooi mogelijk laten uitkomen. Een kaars of waxinelichtje komt het beste uit de verf als je er ook een mooie kandelaar of theelichthouder voor hebt. Trouwens, het is niet alleen mooier, het is ook een stuk veiliger. In de juiste houder kan er niets verkeerds gebeuren en kun je genieten van de warme gloed die van het vlammetje afstraalt.

Een vlammetje of niet?

Een leuk lichtje kan op een vlammetje lijken, maar hoeft het niet te zijn. Als je liever geen open vuur gebruikt, of je hebt geen zin in lucifers of aanstekers, dan is er een mooi alternatief in de vorm van LED-kaarsen, die op afstand precies hetzelfde effect geven als een echte vlam. Het wordt al helemaal bijzonder met de modellen met afstandsbediening, waarmee je de lichtjes op afstand aan- en uitschakelt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.