Waarnemingen in Het Voorland

Deel deze bijdrage:

Waarnemingen in Het Voorland

Het boek ‘Waarnemingen in Het Voorland, gids naar onze ouders en voorouders’ is geschreven door El Lenssen. 

Haar praktijk Het Tempeltje, gevestigd in Rosmalen (gemeente ‘s-Hertogenbosch) zag in het jaar 2000 het levenslicht. Vele mensen uit binnen- en buitenland kwamen voor een consult, een reading of healing. El ging mensen helpen met inzichten en helderziende informatie. Met haar eigen werkwijze, strategieën en waarnemingsvormen kon ze haar cliënten verder helpen.

In november 2014 verscheen haar boek, waarin ze van een klein deel van haar werk het een en ander vertelt:

‘Waarnemingen in Het Voorland, gids naar onze ouders en voorouders.’

Onze ouders en voorouders

In je ontwikkeling wordt iedereen in meer of mindere mate beïnvloed. Denk aan de opvoedingssituatie, het milieu waarin je opgroeit, de omstandigheden, de mensen om je heen.  Niet alles wordt even bewust doorgegeven aan de volgende generatie, veel ervan gaat onbewust. Een kind neemt van zijn ouders over hoe het leven geleefd kan worden, en geeft dit op zijn beurt weer aan zijn eigen kinderen door. Niet alles is even goed of handig, je kunt zo ook angsten en belemmeringen op een onbewust niveau meekrijgen. Met een heel simpel voorbeeld: een ouder die ooit gebeten is door een hond kan een angst voor honden ontwikkelen die op een onbewust niveau aan zijn kinderen wordt doorgegeven. Dat kan verschillende generaties zo doorgaan en op een gegeven moment is ook niet meer duidelijk waar zo’n angst vandaan komt. En dat kan de nodige belemmeringen opwerpen.

Het boek ‘Waarnemingen in Het Voorland’

In het boek vertelt El op welke manieren ze bij cliënten informatie openlegt over ouders en voorouders, hoe het voor haar werkt. Door de praktijkvoorbeelden, waar in verband met de privacy namen en omstandigheden uiteraard zijn gewijzigd, krijg je een goed beeld van het effect dat de informatie heeft op de cliënt. Het laat zien tegen welke belemmeringen de cliënt was opgelopen en op welke wijze dit oplost, welke mogelijkheden de cliënt hierdoor krijgt. Het helpt mensen beter en bewuster in het leven te staan, een gezonder en gelukkiger mens te worden.

De verhalen, die door El in het boek worden verteld

 • Een kleine woesteling
 • Eerst wagen, dan winnen.
 • Van een opa die sigaren rookte
 • Benen als betonpaaltjes
 • Jason kan niet slapen
 • Mijn kind: wat een kans!
 • Sophietje mag wel dansen, maar alleen als mama het zegt

Tekst en kleurige afbeeldingen

Het boek is geïllustreerd met een flink aantal kleurige afbeeldingen van schilderijen van Hans van Gemert. De afbeeldingen geven aan de tekst een extra dimensie.

Uitgave

 • Waarnemingen in Het Voorland is in november 2014 uitgegeven door Het Tempeltje.
 • ISB-nummer:  978-90-822589-0-5
 • Aantal pagina’s: 143
 • Het boek wordt vooral via de eigen site, praktijk of bij lezingen verkocht. Meer informatie is te vinden op  www.tempeltje.nl
 • In november 2015 verscheen ook de Engelse versie van het boek:
  ‘Journey into The Foreland – Spiritual guide to our parents and ancestors’, ook dit boek is op de eigen site en in de praktijk verkocht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.