Dropshipping, een leuke formule

Deel deze bijdrage:

Een van de grote problemen van een webshop zit ‘m in het op peil houden van een voorraad. Voorraad is lastig, zeker als je een flink aantal producten in verschillende kwaliteiten, maten en kleuren in je webshop verkoopt.  Op de eerste plaats heb je hiervoor erg veel opslagruimte nodig, op de tweede plaats zijn er flink wat kosten mee gemoeid. Met dropshipping pak je deze problemen allebei aan: je hebt geen dure magazijnruimte nodig en je hoeft geen producten op voorraad te hebben!

Het principe

Je werkt met een dropshipleverancier. Op je site zet je van deze leverancier de producten op de site, die je interessant vindt. De verkoopprijs bepaal je zelf. Omdat je bespaart op de magazijnruimte en de voorraad, kun je scherpe prijzen vaststellen. Zodra je klanten goederen bestellen,  plaats jij een bestelling bij de leverancier en worden de producten direct door je leverancier aan de klanten geleverd.  Je bent zelf verantwoordelijk voor het sturen van de juiste factuur. Uiteraard rekent de leverancier de verzendkosten en bovendien een bedrag voor de dropshipping service.

Gemak

Het klinkt allemaal heel gemakkelijk, maar een belangrijke voorwaarde voor succes is natuurlijk het vinden van de juiste producten, zaken waar je klanten op zitten te wachten. En dat tegen een concurrerende prijs. Heb je een aantal producten gevonden, die goed lopen, dan heb je weinig meer te doen dan het overzicht houden, bestellingen te plaatsen en facturen te schrijven. Zonder grote investeringen kun je dan toch op een gemakkelijke manier je webshop in de lucht houden.

Slapend rijk?

Hoe leuk en gemakkelijk het ook lijkt, dropshipping is geen standaardformule om slapend rijk te worden. De klanten komen niet vanzelf. Kies voor je webshop een duidelijke en aansprekende domeinnaam, en laat deze registreren.  Veel hostingbedrijven bieden pakketten aan voor een webshop, die je vaak zelf moet bewerken en aanvullen.  Je zult zelf moeten zorgen voor een mooie website en webshop.  Voor een onderscheidende webshop is het aan te raden hulp in te roepen van professionals, die voor een goed geoptimaliseerde site en shop kunnen zorgen. Vervolgens moet je voldoende verkeer voor je webshop zien te genereren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.